print.php?par_id=146&amp%3Blink_id=942&link_id=971

Fakta

Kontakt:
Guldsmedebranchens sekretariat
Tlf +45 4583 5211
email: info@guldsmed.dk

Medaljeordning

Guldsmedefagets Fællesråd indstiftede i 2004 en medaljeordning, hvor der kan gives en bronze- eller sølvmedalje til en lærling eller elev, som er udlært inden for ædelmetal, urmageri eller butik.

Guldsmed Kim Buck har stået for det smukke og tidssvarende design af medaljen, og den blev første gang uddelt ved en ceremoni på branchens messe i Bella Center, København, i 2005.

Medaljen overrækkes for den særligt gode præstation ved aflæggelse af svendeprøve eller fagprøve. På baggrund af indførelsen af den nye karakterskala har Fællesrådets bestyrelse på et møde i april måned 2010 vedtaget, at følgende regler skal gælde for tildeling af Fællesrådets medalje:

Bronzemedalje til ædelmetallærlinge kan tildeles, hvis karakteren 10 gives ved svendeprøven og karakteren 12 vil udløse en sølvmedalje.

Urmagerlærlinge skal have opnået karakteren 10 for at opnå bronzemedalje og 12 for at få tildelt en sølvmedalje.

Butikselever skal have opnået en karakter på 12 i fagprøven for at få tildelt bronzemedalje. En sølvmedalje kan tildeles, hvis eleven i sin fagprøve har opnået karakteren 12, og faglæreren samtidig vurderer, at fagprøven er så ypperlig, at den bliver indstillet til Detailhandles Fagprøvepris. Fagprøven vil herefter blive vurderet sammen med fagprøver fra de øvrige detailbrancher. Vurderingen af fagprøverne og udvælgelsen af de heldige vindere af Detailhandlens Fagprøvepris foregår i samarbejde mellem Dansk Principalforening og Dansk Erhverv og overrækkelsen finder sted på Børsen. Den samlede præmiesum er 50.000 kroner.