print.php?par_id=56&amp%3Bamp%3Blink_id=974&amp%3Blink_id=1163&link_id=1106

Fakta

Kurserne starter i oktober og afsluttes med frivillig eksamen i september/november året efter.

Tilmelding til kurserne i sæsonen 2019/2020 er åben. Skriv til sekretariatet på info@guldsmed.dk

Kursus hos dig: Varekundskab, Gemmologi, Diamanter

Kursus i Diamanter

Viden om diamanter er en forudsætning for at kunne give kunden rigtige, forståelige og overbevisende svar, der afgør, om salget vil finde sted. Den gode diamantsælger må i dag være velfunderet i sin viden om mange emner fra diamantens verden: Hvad er en diamant? Hvordan er den opstået? Hvordan udvinder man den? Hvor bliver den slebet, hvorfor og hvordan? Og hvilke faktorer bestemmer den slebne diamants værdi?

Målet med kurset er at give dig mulighed for at tilegne dig elementær viden om diamanter og deres verden og opnå en fagkundskab, som er nyttig, når kunderne skal vejledes.

Kurset består af 22 opgavesæt. Hver 14. dag - dog ikke i december og juli måned – sendes et opgavesæt til dig, du besvarer opgaven og sender den til Guldsmedefagets Fællesråd, så den kan blive rettet. Den rettede opgave vil sammen med et af de nye opgavesæt blive sendt til dig.
 
Kurset begynder i november og kan gennemføres i løbet af et år. For de deltagere, som ønsker det, kan kurset afsluttes med en skriftlig prøve. Det er vores opfattelse, at et praktisk undervisningsforløb i meget høj grad fremmer forståelsen af den teoretiske viden. Hvis du ønsker det, kan kurset strækkes over to år. Som grundlag for kurset anvendes bogen Diamantkursus for guldsmede, 2019. 

Kursus i Varekundskab Guld & Sølv

Ikke kun butiksguldsmeden, men også leverandørens personale - både på kontoret, lageret og også sælgere har brug for viden ikke alene om branchen, men også om fagets historiske baggrund og udvikling, så kundens spørgsmål kan besvares på en saglig måde.
 
Målet med kurset er at give kursisten mulighed for at tilegne sig elementær viden og indsigt i fagets historie, stilarter, metaller, produktionsmetoder, lovgivning og produkter.
 
Kurset består af 24 opgavesæt. Hver 14. dag – dog ikke i december og juli – sendes et opgavesæt til kursisten, der besvarer opgaven og sender besvarelsen til Guldsmedefagets Fællesråd, så den kan blive rettet. Den rettede opgave vil sammen med et af de nye opgavesæt blive sendt til kursisten.
 
Kurset begynder i oktober måned og kan gennemføres i løbet af et år. For de deltagere, som ønsker det, vil kurset blive afsluttet med en skriftlig prøve. Hvis kursisten ønsker det, kan kurset strækkes over to år. Som grundlag for kurset anvendes bogen Guld, Sølv & Uret, 2. udgave. 

Kursus i Gemmologi for guldsmede

Viden om gemmologi er en forudsætning for at kunne identificere en ædelsten og dermed skelne mellem de mange mineraler, varieteter og efterligninger, der udbydes og efterspørges.

Målet med kurset er at give kursisten mulighed for at tilegne sig elementær viden og indsigt i nogle væsentlige metoder til at identificere almindeligt forekommende ædelsten.

Kurset består af 19 opgavesæt. Hver 14. dag - dog ikke i december og juli måned – sendes et opgavesæt til kursisten, der besvarer opgaven og indsender besvarelsen til Guldsmedefagets Fællesråd, så den kan blive rettet. Den rettede opgave vil sammen med et af de nye opgavesæt blive sendt til kursisten.
 
Kurset begynder i oktober og kan gennemføres i løbet af et år. For de deltagere, som ønsker det, kan kurset afsluttes med en skriftlig prøve. Det er vores opfattelse, at et praktisk undervisningsforløb i meget høj grad fremmer forståelsen af den teoretiske viden. Hvis kursisten ønsker det, kan kurset strækkes over to år. Som grundlag for kurset anvendes bogen Gemmologi for Guldsmede, 2003. 

Pris og lærebøger

Alle tre kurser koster det samme at deltage i. Nedenfor kan du se prisen for de respektive lærebøger og, hvad det koster at gå op til eksamen.
 
Medlemspris 1.950,00 kroner ekskl. moms
Ikke-medlem 3.900,00 kroner ekskl. moms

Lærebog Gemmologi for Guldsmede, 750,00 kroner ekskl. moms (medlemspris)
Ikke-medlem 1.100,00 kroner ekskl. moms
 
Lærebog Varekundskab Guld, Sølv & Uret, 2. udgave 675,00 kroner ekskl. moms (medlemspris)
Ikke-medlem 1.300,00 kroner ekskl. moms
 
Lærebog Diamantkursus for Guldsmede, 750,00 kroner ekskl. moms (medlemspris)
Ikke-medlem 1.100,00 kroner ekskl. moms

Eksamensgebyr 450,00 kroner ekskl. moms
(betales ved tilmelding til eksamen) 

Tilmelding og bestilling

Ring på 4583 5211, hvis du ønsker yderligere information om kurser og kursusmateriale. Din tilmelding beder vi dig om at sende per mail på info@guldsmed.dk