print.php?par_id=126&link_id=1036

Fakta

Kontakt:
Guldsmedebranchens sekretariat
Tlf +45 4583 5211
email: jrm@guldsmed.dk

Globale standarter - Blue books

Foreningen er medlem af verdens, indenfor vores branche, mest betydningsfulde internationale organisation CIBJO - World Jewellery Confedaration. En international sammenslutning af brancheorganisationer verden over. Derudover er alle fra mineejerne til DeBeers repræsenteret.
CIBJO arbejder med store CSR (Corperate Sociale Responsibillity) programmer i Afrika, global harmonisering af standarter og en generel beskyttelse af hele smykkeindustrien.

Standarterne formuleres gennem fem værker – også kaldet de ”Blå bøger”.

De fem vigtige værker, er gældende for alle medlemmer af Leverandørforeningen og de afvigelser, der eventult kan opstå i forhold til dansk lovgivning arbejder vi kontinuerligt på at løse. Hensigten er naturligvis at skabe ensartede regler på eksportmarkederne.

Her kan du downloade de seneste og gældende "Blue books"

The Gemstone Book - bogen om farvede sten - er oversat til dansk af en oversættelsesgruppe bestående af eksperterne Niels Ruddy Hansen, Torben Steffensen, Karen Høgskilde, Claus Antonsen og Flemming Hertz. Den danske oversættelse med titlen "Smykkestensbogen" udleveres gratis til alle medlemmer af Guldsmedebranchens Leverandørforening.

Andre interesserede kan købe bogen ved henvendelse til jrm@guldsmed.dk