print.php?par_id=126&link_id=1048

Fakta

Kontakt:
Guldsmedebranchens sekretariat
Tlf +45 4583 5211
email: jrm@guldsmed.dk

Brevkurser

Guldsmedebranchens Leverandørforening udbyder via Guldsmedefagets Fællesråd brevkurser i:

  • Gemmologi for Guldsmede
  • Varekundskab Guld & Sølv

Som medlem af Leverandørforeningen får du rabat på kurser og kursusmaterialer fx bøger.

Læs mere om kurserne herunder.

Om kurset Gemmologi for Guldsmede

Viden om gemmologi er en forudsætning for at kunne identificere ædelsten og dermed skelne mellem de mange mineraler, varieteter og efterligninger, der udbydes og efterspørges.

Målet med brevkurset er at give kursisten elementær viden og indsigt i nogle væsentlige metoder til at identificere almindeligt forekommende ædelsten.

Som grundlag for kurset anvendes bogen Gemmologi for Guldsmede.

Brevkurset består af 23 opgavesæt. Hver 14. dag - dog ikke i december og juli måned – sendes et opgavesæt til kursisten, der besvarer opgaven og indsender besvarelsen til Guldsmedefagets Fællesråd, så den kan blive rettet. Den rettede opgave vil sammen med et nyt opgavesæt blive sendt til kursisten.

Kurset begynder i oktober og kan gennemføres i løbet af et år. For de deltagere, som ønsker det, kan brevkurset afsluttes med en skriftlig prøve. Det er vores opfattelse, at et praktisk undervisningsforløb i meget høj grad fremmer forståelsen af den teoretiske viden.

Hvis kursisten ønsker det, kan kurset strækkes over to år.

Kursusafgift  
Medlemmer 1.950,00 kroner ekskl. moms
Andre 3.900,00 kroner ekskl. moms
Lærebog  
Medlemmer 750,00 kroner ekskl. moms
Andre 1.100,00 kroner ekskl. moms
Eksamensgebyr* 450,00 kroner ekskl. moms

*betales ved tilmelding til eksamen.

Om kurset Varekundskab Guld & Sølv

Ikke kun butiksassistenten, men også leverandørens personale - både på kontoret, lageret og sælgere har brug for viden ikke alene om branchen, men også om fagets historiske baggrund og udvikling, så kundens spørgsmål kan besvares på en saglig måde.

Målet med kurset er at give kursisten mulighed for at tilegne sig elementær viden og indsigt i fagets historie, stilarter, metaller, produktionsmetoder, lovgivning og produkter.

Som grundlag for kurset anvendes bogen Guld, Sølv & Uret, 2. udgave.

Brevkurset består af 23 opgavesæt. Hver 14. dag – dog ikke i december og juli – sendes et opgavesæt til kursisten, der besvarer opgaven og sender besvarelsen til Guldsmedefagets Fællesråd, så den kan blive rettet. Den rettede opgave vil sammen med et nyt opgavesæt blive sendt til kursisten.

Kurset begynder i oktober måned og kan gennemføres i løbet af et år. For de deltagere, som ønsker det, vil brevkurset blive afsluttet med en skriftlig prøve. Hvis kursisten ønsker det, kan kurset strækkes over to år.

Kursusafgift  
Medlemmer 1.950,00 kroner ekskl. moms
Andre 3.900,00 kroner ekskl. moms
Lærebog  
Medlemmer 675,00 kroner ekskl. moms
Andre 1.300,00 kroner ekskl. moms
Eksamensgebyr* 450,00 kroner ekskl. moms

*betales ved tilmelding til eksamen.

Tilmelding og bestilling

Du kan tilmelde dig brevkurserne ved at kontakte Guldsmedefagets Fællesråds sekretariat på telefon +45 4583 5211 eller sende en mail til Ulla Lindeberg på ulla@guldsmed.dk

Her kan du også få flere oplysninger om brevkurserne og bestille lærebøger.