print.php?par_id=142&link_id=1014

Fakta

Kontakt:
Guldsmedebranchens sekretariat
Tlf +45 4583 5211
email: jrm@guldsmed.dk

Årets guld- og sølvsmed 2013

Årets guld- og sølvsmed og modtager af Karl Gustav Hansen Prisen 2013 på Koldinghus er Guldsmed Bent Gabrielsenen..

Bent Gabrielsen var fra 1953 til 1969 leder af Hans Hansen Sølvsmedies smykkeværksted og værkfører for hele fabrikken. I 1969 etablerede han eget værksted, først i Langdallund i Kolding, senere på Fiskenæs ved Vester Nebel. Fra hans værksted er udgået en fornem række af markante smykker, som ikke blot slog an i Danmark, men som også eksporteredes til USA og Japan.

 
Sponsorer for årets Karl Gustav Hansen Pris er Metal Vennerne og Poul og Hildur Kingo Pedersens Mindelegat.

 

Årets sølvsmed 2012:

Yuki Ferdinandsen er født i Japan og udgået fra Saga Junior College of Art og Tsuibu Metal Art School, begge i Kyoto. Siden 1988 har hun boet i Danmark. I 1988 og igen 1997-99 var hun på Guldsmedehøjskolen og har selv været faglærer i ciselering siden 2005. Yuki har modtaget en lang række hædersbevisninger, tre gange legater fra Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond. Siden 2009 har hun været medlem af ”Danske Sølvsmede, Udstillingsgruppen af november 1976”.

    
Årets sølvsmed 2011:

Sidsel Dorph-Jensen er udlært sølvsmed fra Konstfack i Stockholm, Sveriges universitet for kunst, kunsthåndværk og design. Uddannelsen blev fulgt op med en mastergrad fra Royal College of Art i London. Derefter har Sidsel arbejdet som selvstændig sølvsmed i Storbritannien 2003-2007, og bl.a. undervist for Bishopsland Educational Trust i Reading, inden hun i 2007 etablerede værksted og butik i København 

 

Årets sølvsmed i 2010:

Pétur Tryggvi, der har gjort sig bemærket med markante smykker i guld og ædelstene, der især er eksporteret til Tyskland og Japan. Han har desuden udført korpus- og kirkesølvarbejder, alle med et særpræget og kraftfuldt formsprog. Han har arbejdet utvunget med sammensætning af forskellige materialer, hvor han kombinerer sølvet med guld, platin, beton, rustent jern eller andre materialer. Hans foretrukne værktøj er hammeren, hvilket han har vist med en række vægtige arbejder i årene omkring 2000.

 

Karl Gustav Hansen-Prisen blev indstiftet i 2001 af Udviklingsfonden for Musset på Koldinghus, og uddeles en gang om året. Formålet med prisen er at opmuntre danske sølvsmede til fortsat at arbejde med korpussølv, og at tilføre sølvsamlingen på Koldinghus nutiodigt korpussølv. se mere på www.koldinghus.dk