print.php?link_id=931

Fakta

Forlovelsesringen er en tradition, der er mere end 500 år gammel. Adelsmanden Maximilian bad en hofmand om et godt forslag til, hvordan han bedst kunne fri til sin elskede Marie, og hofmanden svarede, at han kunne give hende en diamantring. Maximilian fulgte rådet med held, for da han under frieriet satte ringen på Maries finger, svarede hun ja - og dermed var en tradition født. Det er dog først i anden halvdel af det 19. århundrede, at vores dages tradition med en forlovelsesring og en vielsesring slås endeligt fast.

Hvad symboliserer smykkegaven

Hvilke signaler sender forskellige smykkegaver? Læs her og bliv klog på, hvad der er passende og hvad der er upassende

Et smykke er altid en god gave. Det er noget smukt og vedvarende, som vækker glæde hos de fleste. Men – og der er et meget stort men – det er vigtigt at tænke sig godt om, inden man investerer. For som gave sender smykker forskellige signaler, som det er vigtigt at være opmærksom på, hvis man ikke vil komme galt af sted.

Pas på ringen

En ring er nok det smykke, som har den allerstørste symbolværdi, hvilket nok ikke overraskende skyldes den symbolik, der ligger i vielsesringene. Derfor er det en god idé at tænke sig om en ekstra gang, inden gaven bliver en ring.

Kærester og ægtepar er de mest oplagte, som kan give hinanden ringe. For en ring symboliserer, at man har et engagement i den anden part – at man vil noget alvorligt. Så er du mand, skal du tænke dig om en ekstra gang, inden du lægger en ring under træet til jul. Ikke mindst, hvis du ikke er helt sikker på, om kæresten er en seriøs del af din fremtid – for hun vil helt sikkert opfatte ringen som et skridt i retningen mod en forlovelse.

Netop fordi en ring signalerer kærlighed og samhørighed, er det en dristig gave at give blandt venner. Hvis du som mand giver en platonisk veninde en ring, vil hun sandsynligvis spekulere over, om du mellem linjerne forsøger at fortælle hende, at du gerne vil være mere end bare venner.

Hjerter er for kærester

Sammen med ringene hører alle smykker, som har hjerter som vedhæng eller på anden vis som del af smykket. Hjertet symboliserer kærlighed, og er man ikke kærester eller i familie, så lad være med at give den slags smykker. Det indbyder alt for nemt til misforståelser.

Men hvad må man så?

Vil du være på den sikre side, så gå efter et par øreringe eller et armbånd. Det er ikke tæt på hjertet, som en halskæde med vedhæng kan være, og sender sjældent signaler, som kan misforstås af hverken modtageren eller omverdenen.

Øreringe findes i et utal af farver og faconer, men vær lige på den sikre side og undgå alt, hvad der har med diamanter at gøre. For diamantsmykker er endnu et af de områder, der som regel er forbeholdt kærester.

Det kan også være fristende at træde til, hvis man ved, at en veninde brændende ønsker sig et smykke af sin kæreste, som bare ikke kan finde ud af at give hende det. Men lad være. Så kort kan det siges. Dels sætter du hendes kæreste i en rigtig dum situation, og dels er der altså en risiko for, at hun ikke bliver lige så glad for smykket, for det var jo egentlig kæresten, hun gerne ville have det af.

Heldigvis findes der et utal af smykker, som ikke falder ind under nogen af de ovenstående kategorier, og er du i tvivl, så spørg din guldsmed til råds.