Branchekursus

De populære branchekurser udbydes i tre varianter:
Varekundskab, Gemmologi og Diamanter.

En af de vigtigste forudsætninger for at være en god sælger er at kunne vække tillid hos kunderne, og derfor er målet med alle tre kurser, at deltagerne får en grundlæggende paratviden, der kan bruges i hverdagen med det samme.

Læs mere om de tre forskellige kurser nedenfor.

Hvert kursus består af 19-24 opgavesæt, der sendes på e-mail med 14 dages frekvens (2 sæt per gang). Deltagerne sender løbende deres besvarelser til os per e-mail, og når de er rettet, får deltagerne opgaverne retur med kommentarer fra underviseren. På den måde kan hver enkelt deltager selv indpasse kurset i en travl hverdag.

Der sendes ikke opgavesæt i juli og december.

Det koster et Branchekursus
Medlemspris er 1.950,00 kroner ekskl. moms.
Pris for andre 3.900,00 kroner ekskl. moms.

Pris for lærebogen
Medlemspris 750,00 kroner ekskl. moms.
Pris for andre 1.500,00 kroner ekskl. moms.

Mulighed for skriftlig prøve
Hvert Branchekursus kan afsluttes med en 2 timers skriftlig prøve, så deltageren kan få papir på sin nyerhvervede viden. Det er frivilligt at tage prøven, men vi anbefaler, at du springer ud i det.
Du kan gå til prøve både i Herning og i København.

Prøvegebyr for alle deltagere er 450,00 kroner ekskl. moms.

Om Branchekursus i Diamanter
22 opgavesæt
Kursusstart maj 2022
Prøvedato tirsdag den 8. november 2022.

Den gode diamantsælger må i dag være velfunderet i sin viden om mange emner fra diamantens verden: Hvad er en diamant? Hvordan er den opstået? Hvordan udvinder man den? Hvor bliver den slebet, hvorfor og hvordan? Og hvilke faktorer bestemmer den slebne diamants værdi?

Viden om diamanter er en forudsætning for at kunne give kunden rigtige, forståelige og overbevisende svar, der kan være afgørende for, om salget vil finde sted.

Målet med kurset er at give dig mulighed for at tilegne dig elementær viden om diamanter og deres verden og opnå en fagkundskab, som er nyttig, når kunderne skal vejledes.

Som lærebog bruges ”Diamantkursus for Guldsmede”. Bogen er udgivet af Guldsmedefagets Fællesråd, og forfatterne er Jørgen Møller F.G.A. M.G.S, Trille Folkvardsen G.G. M.G. S Eksamineret diamantgraderer og Niels Ruddy Hansen M.G. S Eksamineret diamantgraderer.

Om Branchekursus i Varekundskab
24 opgavesæt
Kursusstart september 2022
Prøvedato tirsdag den 21. marts 2023.

Alle ansatte i guldsmedebranchen kan med fordel deltage i varekundskabskurset og få viden ikke alene om branchen, men også om fagets historiske baggrund og udvikling, så kundens spørgsmål kan besvares på en saglig måde. Målet med kurset er at give deltageren mulighed for at tilegne sig elementær viden og indsigt i stilarter, metaller, produktionsmetoder, lovgivning og produkter.

Som lærebog bruges ”Varekundskab Guld & Sølv”, februar 2010. Bogen er udgivet af Danske Guldsmede og Urmagere, og forfatterne er guldsmed og designer Regitze Overgaard og sølvsmed og gemmolog Erling Borup.

Om Branchekursus i Gemmologi
19 opgavesæt
Kursusstart september 2022
Prøvedato tirsdag den 21. marts 2023.

Viden om gemmologi er en forudsætning for at kunne identificere en ædelsten og dermed skelne mellem de mange mineraler, varieteter og efterligninger, der udbydes og efterspørges. Målet med kurset er at give deltageren mulighed for at tilegne sig elementær viden og indsigt i nogle væsentlige metoder til at identificere almindeligt forekommende ædelsten.

Som lærebog anvendes ”Gemmologi for Guldsmede”. Bogen er udgivet af Guldsmedefagets Fællesråd, og forfatterne er guldsmed og designer Regitze Overgaard og guldsmed og gemmolog Erling Borup.